Fasolka Czerwona Kidney BIO 500 g BIO PLANET
Opis
Fasolka Czerwona Kidney BIO 500 g BIO PLANET
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SKŁADNIKI:fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
CERTYFIKAT:
PL-EKO-07 Rolnictwo spoza UE
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW:Chiny *
* lub inny,w zależności od partii produktu
WAGA NETTO: 500 g
PRODUCENT:
BIO PLANET S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno