Makaron z soczewicy czerwonej warkocz 250 g - BARTOLINI
Opis
MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g - BARTOLINI
SKŁADNIKI:
100 % mąka z soczewicy czerwonej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 g
Zawartość składników w 100 g ugotowanego produktu:
Błonnik: 4,0 g
Żelazo: 3,7 mg (26 %)**
Mangan: 0,47 mg (24 %)**
Miedź: 0,43 mg (43 %)**
Kwas foliowy: 61,3 mcg (31 %)**
Tiamina: 0,18 mg (16 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
KRAJ PRODUCENTA:
Polska
PRODUCENT: BARTOLINI